Patrick Jansen

titel: verdriet en blijdschapleerlingen/F_9723.jpg

Ik heb het vak tekenen gekozen vanaf de 4e klas omdat ik er pas 2 jaar geleden achter ben gekomen dat ik tekenen eigenlijkwel leuk vind om te doen. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik later ook maar iets zou willlen doen in deze richting. Ik heb vroeger dus ook bijna nooit getekend. En nu ik er dus net 2 jaar mee bezig ben geweest ben ik er opeens van gaan houden.
Inmiddels teken ik ook regelmatig thuis en wil ik er inmiddels mijn baan van gaan maken. Dan wel in een iets moderner jasje, dat wil zeggen digitaal.

Nu zit ik dus in het examenjaar en hebben we een opdracht gekregen voor de Joodse gemeenschap in Sneek. Dit is een van de eerste keren dat ik voor een opdracht kleur gebruik, dat zal dus ook wel te zien zijn in mijn werk. De betekenis achter het werk dat ik heb gemaakt is contrast tussen verdriet en blijdschap wat de joden hebben meegemaakt in de tijd dat ze hier op aarde leven en de blijdschap staat voor wat ze in de hemel tegen zullen komen. Het is een volk dat niet alleen de afgelopen honderd jaar veel ellende mee heeft gemaakt maar ook al eeuwen geleden hebben meegemaakt. En ik geloof dus dat ze het tegenovergestelde hier al een beetje op aarde mee zullen maken maar vooral in de hemel. Dat zie je ook in mijn werk terug. De hand van God en die van de mens die naar elkaartoe reiken.

Dit is mijn memoire