Liesbeth de Hoop

titel: The dress of victoryleerlingen/liesbeth-de-hoop-sjls.jpg

Met mijn werkstuk wilde ik graag een andere kant van het jodendom laten zien. Niet de kant waar de meeste mensen aandenken; de Tweede Wereldoorlog. Ik wilde de positieve kant ervan laten zien; de overwinning. Mij idee begon bij de ster, om deze echt goed te laten zien. Door middel van een afbeelding met een ster en versieringen van mozaïek leek het me wel leuk om met mozaïek te werken.
Toch had ik het gevoel dat het nog niet helemaal was zoals ik wilde en ook het juiste materiaal kon ik niet vinden.

Ik ben veel met kleding bezig; kleding combineren en leuke outfi ts maken, 2e handswinkels leeg winkelen en ook zelf proberen kleding te maken. Dus waarom zou ik dit werkstuk niet van stof maken?

Toen ik dit idee eenmaal had ben ik direct aan de slag gegaan. Tekenen en schetsen is niet mijn sterkste punt maar in mijn hoofd had ik een goed beeld van wat ik wilde. Het moest vrolijkheid en overwinning uitdrukken, lief en toch ook gedurfd zijn.

Een jurk met een gele ster op de voorkant. Bloemen aan de zijkant die omhoog kruipen en een tekst voorop die roept; It’s no humiliation, It’s VICTORY!

Helaas had ik in mijn hoofd niet rekening gehouden met het materiaal. De stoffen werden minder mooi als erin werd geknipt en teksten werden onleesbaar. Op het laatste moment werd mijn werkstuk dus toch weer anders. Geen bloemen langs de zijkant maar een zwart/wit gestreept stofje met bloemen als jurkje met een wit kanten rokje er overheen en een geel strikje om de taille. De ster op de voorkant werd een ketting om zo deze ster goed tot uitdrukking te brengen.